Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Αναρτήθηκε από love * life * chocolate στις 9:11 π.μ.
Συστατικά

1 κιλό πορτοκάλια
1 λεμόνι
2 κιλά Ζάχαρη

Μέθοδος:

1 Πλένετε και στεγνώνετε τα πορτοκάλια και το λεμόνι καλά. Ρίξτε 2 λίτρα κρύο νερό σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα . Πιέστε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και προσθέτουμε το χυμό στο νερό. Κρατήστε τις κούπες των πορτοκαλιών , και πετάξτε αυτές των λεμονιών.
 
2 Κόψτε τα πορτοκάλια στη μέση και πάλι και χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι, ξύστε την ψίχα και τα κουκούτσια στο κέντρο μιας μεγάλης μουσελίνας. Δέστε τη μουσελίνα με σπάγκο για να σχηματίσει μια τσάντα. Προσθέστε στο τηγάνι και δέστε τις άκρες του νήματος στη λαβή της κατσαρόλας ώστε να είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί αργότερα.

3 Κόψτε τις φλούδες πορτοκαλιού σε λωρίδες . Προσθέστε στη κατσαρόλα και αφήστε τες να βράσουν, ενώ στη συνέχεια,  μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε. Ανοίξτε την κατσαρόλα , για 2 ώρες, μέχρι η φλούδα να είναι πολύ μαλακή και το υγρό να μειωθεί κατά το ήμισυ περίπου.

4 Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί. Αυξήστε τη φωτιά και βράστε γρήγορα μέχρι η κατσαρόλα να φτάσει τη θερμοκρασία την οποία έχετε ορίσει. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε και πετάξτε τη σακούλα με τα κουκούτσια και τη ψίχα, πιέζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό πίσω στη κατσαρόλα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Όταν πια έχει πάρει την υφή που εσείς επιθυμείτε , αποσύρετε απο τη φωτιά. Αφήστε το για λίγο να κρυώσει ,και αποθηκεύστε σε βαζάκια.
 
 
Παρακολουθήστε το παρακάτω βοηθητικό βίντεο

 

0 σχόλια on "Μαρμελάδα πορτοκάλι"

Δημοσίευση σχολίου

 

Live a Chocolate life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez