Συστατικά :
όσα μήλα θέλετε να ψήσετε
1 λεμόνι
ζάχαρη
κανέλα
νερό
Διαδικασία:
1. Αρχικά καθαρίζουμε την φλούδα απο τα μήλα, και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το κοτσάνι ώστε να δημιουργηθεί μια τρύπα από την κορυφή μέχρι τον πάτο. Επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε το εργαλείο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι. Προσοχή ! Αν χρησιμοποιήσετε μαχαίρι , επιλέξτε μεγάλα μήλα (ώστε να μην σπάσουν) , και μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε και τα κουκούτσια. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι καλά καθαρισμένα , ακουμπήστε το εσωτερικό με το δάχτυλό σας. Πρέπει να είναι μαλακό.
2. Αφού τα καθαρίσετε , τοποθετήστε τα μέσα σε ένα δοχείο , στο οποίο θα έχετε ρίξει νερό , και χυμό μισού λεμονιού , για περίπου 5 λεπτά. Αυτό το κάνουμε , γιατί το μήλο αποκτά μια ωραία γεύση (καμία σχέση με ξινό) , αλλά και γιατί κάποια μήλα όταν ψήνονται μαυρίζουν . Με τον τρόπο αυτό σιγουρευόμαστε οτι δεν θα μαυρίσουν.
3. Τοποθετούμε τα μήλα το ένα διπλα στο άλλο πάνω σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Γεμίζουμε τα μήλα μέχρι πάνω με ζάχαρη και κανέλα (η αναλογία είναι περιπου : 3 ζάχαρη, 1 κανέλα ). Στην κορυφή τοποθετούμε και μια λεπτή φέτα βούτηρο.
4. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ζάχαρη τριγύρω.
5. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν.
όσα μήλα θέλετε να ψήσετε
1 λεμόνι
ζάχαρη
κανέλα
νερό
Διαδικασία:
1. Αρχικά καθαρίζουμε την φλούδα απο τα μήλα, και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το κοτσάνι ώστε να δημιουργηθεί μια τρύπα από την κορυφή μέχρι τον πάτο. Επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε το εργαλείο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι. Προσοχή ! Αν χρησιμοποιήσετε μαχαίρι , επιλέξτε μεγάλα μήλα (ώστε να μην σπάσουν) , και μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε και τα κουκούτσια. Για να σιγουρευτείτε ότι είναι καλά καθαρισμένα , ακουμπήστε το εσωτερικό με το δάχτυλό σας. Πρέπει να είναι μαλακό.
2. Αφού τα καθαρίσετε , τοποθετήστε τα μέσα σε ένα δοχείο , στο οποίο θα έχετε ρίξει νερό , και χυμό μισού λεμονιού , για περίπου 5 λεπτά. Αυτό το κάνουμε , γιατί το μήλο αποκτά μια ωραία γεύση (καμία σχέση με ξινό) , αλλά και γιατί κάποια μήλα όταν ψήνονται μαυρίζουν . Με τον τρόπο αυτό σιγουρευόμαστε οτι δεν θα μαυρίσουν.
3. Τοποθετούμε τα μήλα το ένα διπλα στο άλλο πάνω σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Γεμίζουμε τα μήλα μέχρι πάνω με ζάχαρη και κανέλα (η αναλογία είναι περιπου : 3 ζάχαρη, 1 κανέλα ). Στην κορυφή τοποθετούμε και μια λεπτή φέτα βούτηρο.
4. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ζάχαρη τριγύρω.
5. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν.
TIP
Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες, καρύδια , ή μαρμελάδα
Στην καραμέλα που έχει περισέψει μπορείτε να προσθέσετε
λίγο νερό (ώστε να μην γίνει σκληρή όταν κρυώσει) και να
περιχύσετε πάνω από τα μήλα.
0 σχόλια on "Μήλα στον φούρνο"
Δημοσίευση σχολίου