ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
-6 μεγάλοι κροκοι αυγων
-30 γραμμάρια ζαχαρη
-280 ml κρέμα γάλακτος
-140 γραμμάρια σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
-1 κουταλιά σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή υγείας
-1 πρέζα αλάτι
-1 καρπό βανίλιας κομμένο κατά μήκος στα δύο (φυσικά χωρίς τους σπόρους)
1. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς.
2. Σε μιά κατσαρόλα , ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τον καρπό της βανίλιας. Βάλτε να βράσει και σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να πήξει για μερικά λεπτά , σκεπάζοντας την κατσαρόλα.
3. Στο μεταξύ λίωστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Κατεβάστε απο τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει , συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος , απο τηνοποία θα αφαιρέσετε την βανίλια, ανακατεύοντας το μείγμα συνεχώς με την σπάτουλα. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη με το αλάτι μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Ενώστε τα δύο μείγματα ανακτατεύοντας προσεκτικά , προσθέστε λίγες λίγες τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε για να ενωθούν.
5. Στη συνέχει γεμίστε τα 3/4 απο κάθε φορμάκι , σκεπάστε τα καλά με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Βάλτε το ταψί κάτω απο το προθερμασμένο γκριλ και ρίξτε όσο βραστό νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστουν τα φορμακια μέχρι τη μέση .
6. Ψήστε για 25 λεπτά. Όταν το μείγμα γίνει μαλακό και συμπαγές βγάλτε τα φορμάκια απο το φούρνο και αφαιρέστε τη λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο. Περιμένετε να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο, γαι περίπου 2ώρες πριν τα σερβίρετε.
ΙΔΕΑ
Γαρνίρετε με σαντιγή , κανέλα ή κακάο σε σκόνη.
-6 μεγάλοι κροκοι αυγων
-30 γραμμάρια ζαχαρη
-280 ml κρέμα γάλακτος
-140 γραμμάρια σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
-1 κουταλιά σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή υγείας
-1 πρέζα αλάτι
-1 καρπό βανίλιας κομμένο κατά μήκος στα δύο (φυσικά χωρίς τους σπόρους)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς.
2. Σε μιά κατσαρόλα , ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τον καρπό της βανίλιας. Βάλτε να βράσει και σβήστε τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να πήξει για μερικά λεπτά , σκεπάζοντας την κατσαρόλα.
3. Στο μεταξύ λίωστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Κατεβάστε απο τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει , συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος , απο τηνοποία θα αφαιρέσετε την βανίλια, ανακατεύοντας το μείγμα συνεχώς με την σπάτουλα. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη με το αλάτι μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Ενώστε τα δύο μείγματα ανακτατεύοντας προσεκτικά , προσθέστε λίγες λίγες τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε για να ενωθούν.
5. Στη συνέχει γεμίστε τα 3/4 απο κάθε φορμάκι , σκεπάστε τα καλά με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Βάλτε το ταψί κάτω απο το προθερμασμένο γκριλ και ρίξτε όσο βραστό νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστουν τα φορμακια μέχρι τη μέση .
6. Ψήστε για 25 λεπτά. Όταν το μείγμα γίνει μαλακό και συμπαγές βγάλτε τα φορμάκια απο το φούρνο και αφαιρέστε τη λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο. Περιμένετε να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο, γαι περίπου 2ώρες πριν τα σερβίρετε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ : 45 λεπτά ( συν ο χρόνος για τη ψύξη)
ΨΗΣΙΜΟ : 25 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ : εύκολο
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ : 6 φορμάκιαΙΔΕΑ
Γαρνίρετε με σαντιγή , κανέλα ή κακάο σε σκόνη.
0 σχόλια on "ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ"
Δημοσίευση σχολίου