Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

you don't know...

Αναρτήθηκε από love * life * chocolate στις 3:05 μ.μ. 0 σχόλια
Συμφωνείς και εσύ μαζί μου... Η ζωή τελικά έχει νόημα μόνο αν πετύχεις εσωτερική ολοκλήρωση και πληρότητα. Αν αφήσεις κάτι φεύγοντας , που θα σου εξασφαλίσει την αθανασία.

Όμως σε ακούω να λες πως θες να γίνεις 'Μεγάλος' άνθρωπος , αλλά προς το παρον δεν μπορείς , γιατί εχεις...και...και...και άλλα πολλά. Πως πρέπει να εξασφαλίσεις τα πρακτικά ζητήματα πρώτα , και ύστερα να μπεις στην διαδικασία να γίνεις 'Μεγάλος' . Αμέσως εκείνη την στιγμή καταλαβαίνω πως δεν θα γίνεις ποτέ.

Πώς μπορείς να συμβιβάζεσαι με αυτά που σου επιβάλλουν , μη κάνοντας το παραμικρό για να το αλλάξεις. Πως πιστεύεις οτι υπάρχει ένας τοίχος , ένα φραγμα μεταξύ του μπορετού και του ποθητού. Μάλλον υπάρχει ένα 'φαράγγι' ανάμεσα στην επιθυμία και στην συνήθεια , που αμέσως καθιστά την επιθυμία ανίσχυρη. Πού είναι η διαφορά λοιπόν απο τους υπόλοιπους καταδικασμένους σε μεσαίες και μικρές ζωές , και απο εσένα , που έχεις , μέσω μιας κουραστικής εσωτερικής διεργασίας καταλήξει στο ότι θες να είσαι 'μεγάλος' αν τελικά δεν το κάνεις ; Καμία !

Τέλος εγώ αρνούμαι να πιστεψω πως οι δυνατοτητές μου φτάνουν μόνο μέχρι την εξασφάλιση των πρακτικών μου ζητημάτων , οποιαδήποτε χρονική στιγμή , αφού το μυαλό δουλεύει ακόμα και όταν το σώμα δεν μπορεί άλλο . Η σκέψη ότι ο νους υποδουλώνεται στην αδυναμία του σώματος , το λιγότερο, με αηδιάζει !

Μια 'μεγάλη' ζωή δεν είναι επίτευγμα μεμονωμένων πράξεων , αλλά μιας ολόκληρης φιλοσοφίας !
 

Live a Chocolate life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez